Így lesz a miskolci jégpályából jégcsarnok, már javában zajlanak a munkálatok

Megosztás

Az egyik legnagyobb előnye az oldalfedésnek, hogy az új csarnok szinte egész évben nyitva tarthat majd, amint elkészül.

Épül, jól halad az a népkerti beruházás, amelynek segítségével alacsonyabb költségekkel, szinte egész évben nyitva tarthat majd a kettes jégpálya Miskolcon. A TAO-s forrásokból megvalósuló, másfél milliárdos beruházás csarnokká változtatja az eddig oldalt nyitott jégpályát, komoly segítséget, javulást biztosítva a működtetés, de a felhasználók lehetőségei szempontjából is. 

Szeptemberben indult a mindenki által kettesnek hívott jégpálya oldalfedése a Népkertben. A beruházás jelenlegi állásáról a Miskolc Televíziónak Egri István, a Miskolc Városi Szabadidő Központ igazgatója számolt be. Mint mondta: “A beruházás – ahogyan szokták mondani- a megfelelő ütemben halad, én bízom abban, így most már látva a jelenlegi állapotokat, hogy a közbeszerzési határidő végéig, azaz augusztus 31-ig elkészül és átadják nekünk az épületet.”

Az igazgató szerint a 2006-os jégcsarnok építése, átadása óta nem volt ilyen nagyléptékű beruházás ezen a helyen.  

Fontos különbség van azonban a felnőtt csapat mérkőzéseinek otthont adó régi csarnok és a mostani munkálatok befejeztével, a többi közt oldalfedést is kapó, új csarnokká váló kettes pálya között. Ugyanis a tervek, számítások szerint az új épület üzemeltetési költsége a fele lesz csak, a nagy csarnokénak. Amennyiben pedig nem jön közbe semmi, és a teljes egészében TAO-s forrásokból megvalósuló több mint másfél milliárdos beruházás kivitelezője tartani tudja az átadás tervezett időpontját, akkor már itt kezdődik el a felkészülés, hiszen a csökkenő költségeknek köszönhetően, könnyebben biztosítható majd a nyári melegben is az augusztusi szezonkezdésre a jég. A mű, szinkron és gyorskorcsolyázók edzései mellett, a közönségkorcsolyázás lehetőségei sem csökkenek majd, ugyanis az átadás után, csaknem megduplázódik majd az eddigiekhez képest a felhasználható jégidő. (via Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek